Κυριακή, Μαΐου 03, 2020

Αφαίρεση με δανεικό με google slides



Η αφαίρεση με δανεικό ήταν η τελευταία ενότητα που προλάβαμε να δουλέψουμε με τους μαθητές της Β'Δημοτικού πριν το κλείσιμο των σχολείων. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να εξασκηθούμε πολύ σε αυτού του τύπου τις αφαιρέσεις κι έτσι χρειάστηκε τώρα να τις ξαναπιάσουμε.

Για να θυμηθούμε λοιπόν τη διαδικασία που ακολουθούμε στην αφαίρεση με δανεικό ετοίμασα μια σειρά από google slides. Τα google slides μας έχουν βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ στις τηλεδιασκέψεις μας, καθώς μέσω της επιλογής drag and drop που προσφέρουν μου δίνουν τη δυνατότητα να εξηγώ με οπτικό τρόπο στα παιδιά αυτό που θα τους αναθέσω ως εργασία για το σπίτι. Και ειδικά στην αφαίρεση με δανεικό που θεωρείται μια σύνθετη διαδικασία αποδείχτηκαν σωτήρια, γιατί όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, βοηθούν σημαντικά στην οπτικοποίηση αυτής της διαδικασίας κι άρα στην καλύτερη εμπέδωσή της.


Στα πρώτα slides υπάρχουν νοερές αφαιρέσεις διψήφιων αριθμών ανεβαίνοντας με τη βοήθεια αριθμογραμμής για να ενεργοποιήσουμε και τις προηγούμενες γνώσεις μας και έπειτα ακολουθούν οι αφαιρέσεις μεταξύ διψήφιων αριθμών, καθώς και αφαιρέσεις διψήφιων από το 100.

Μπορείτε να βρείτε τα google slides για την αφαίρεση με δανεικό εδώ!

Αν ψάχνετε υλικό για εκτύπωση για την αφαίρεση με δανεικό μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου