Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022

Μηνύματα ενθάρρυνσης σε αυτοκόλλητα χαρτάκια Post It


Εκτύπωση σε χαρτάκια  Post It; Ναι, ναι καλά καταλάβατε, ακριβώς γι' αυτό πρόκειται! Η αλήθεια είναι πως είχα ανακαλύψει αυτήν την ιδέα χρόνια πριν, αλλά με αυτά και με εκείνα κάπου μου διέφυγε. Και τελικά ξαναέπεσα πάνω της τώρα και ήρθε η ώρα να τη θέσω σε εφαρμογή. Και ενθουσιάστηκα!

Θα καταλάβετε κι εσείς τον λόγο αν αναλογιστείτε πόσα πράγματα γράφουμε σε αυτά τα χιλιοταλαιπωρημένα Post It(δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ αγοράζω κανένα τόνο κάθε χρόνο).  Κάπως έτσι σκεφτείτε ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στην τάξη.

Αρχικά, έφτιαξα μια σειρά από μηνύματα θετικής ενθάρρυνσης και αντροφοδότησης που μπορούν να τυπωθούν σε Post It. Και προτείνω να τα δοκιμάσετε, γιατί είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσετε ένα θετικό μήνυμα στους/στις μαθητές/τριες μας... και όχι μόνο.

 


 

Να μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα αυτοκόλλητα μηνύματα:

  • να τα κολλήσουμε στο τετράδιο, σε φύλλα εργασίας ή ακόμα και στο θρανίο των παιδιών,
  •  να τα αναρτήσουμε στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης δίνοντας τη δυνατότητα στα ίδια τα παιδιά να τα μοιράσουν στους/στις συμμαθητές/τριες τους,
  • και τέλος, γιατί να μην τα μοιράσουμε εμείς σε άλλους/ες δασκάλους/ες είτε για να τους φτιάξουμε τη μέρα είτε για να τους πούμε ένα τόσο απλό μα τόσο σημαντικό ευχαριστώ.
 
Θα βρείτε τα μηνύματα θετικής ενθάρρυνσης για να κατεβάσετε 
ΔΩΡΕΑΝ εδώ
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου