Παρασκευή, Απριλίου 24, 2020

Ταξιδεύω στο διάστημα:Δραστηριότητες για εκτύπωση και μέσω google slides


Το διάστημα είναι ένα θέμα το οποίο μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για δημιουργικές δραστηριότητες και είναι από τα αγαπημένα μου! Με αφορμή δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους, ετοίμασα μια σειρά από δραστηριότητες τόσο πάνω στις δύο αυτές ταινίες όσο και για παραγωγή γραπτού λόγου για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού. Οι δραστηριότητες μπορούν να εκτυπωθούν ή να γίνουν μέσω google slides.


Οι ταινίες στις οποίες βασίζονται τα φύλλα εργασίας είναι το "Coin operated" και το "One small step" και θέλουν να μας περάσουν ένα ωραίο και δυνατό μήνυμα, πως όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ μπορούμε να το καταφέρουμε! Μπορείτε να τις δείτε εδώ:


 

Tώρα όσον αφορά τις δραστηριότητες, το πρώτο φύλλο περιλαμβάνει διάφορες ερωτήσεις στις ταινίες που θα βάλουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν και την κριτική τους σκέψη για να τις απαντήσουν. Έπειτα ακολουθούν τρία φύλλα όπου τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στο διάστημα... με τη φαντασία τους. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δραστηριότητα έχει θέμα "αν ταξίδευα στο διάστημα.." και η δεύτερη "αν ανακάλυπτα έναν νέο πλανήτη...".
Πατήστε κλικ πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε τις δραστηριότητες για εκτύπωση.


Τις ίδιες δραστηριότητες έχω ετοιμάσει και μέσω google slides για να είναι πιο διαδραστικές, αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμες για τους μαθητές που δεν έχουν εκτυπωτή στο σπίτι τους.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δημιουργήσετε αντίγραφο των google slides! Πατήστε απλώς make a copy στη σελίδα που θα σας ανοίξει και θα δημιουργηθεί αντίγραφο στο google drive σας! Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε λογαριασμό στο google και να είστε συνδεδεμένοι σε αυτόν. Για να το ανοίξετε από κινητό πρέπει να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή google slides από το playstore!







9 σχόλια:

  1. Εξαιρετική δουλειά,Ιωάννα!!! Ευχαριστούμε πολύ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ παρα πολύ για το μοίρασμα
    ♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποκλίνομαι!!!! Μακάρι να σας μοιάσουμε όλοι μια μέρα. Σας ευχαριστούμε εσάς και όλοθυς τους ιδαίτερους content creators που ανεβάζουν τοσο ψηλά τον πήχη τόσο ως προς την ποιότητα του περιεχομένου όσο και ως προς την υψηλή αισθητική, που τόσο λείπει από την συστημική εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια σας! Η υποστήριξή σας και η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από όλους και όλες σας είναι πολύ σημαντικές και μας δίνουν πάντα ένα επιπλέον κίνητρο!!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη δουλειά! Χίλια ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή