Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

Κάνω επανάληψη στους δεκαδικούς αριθμούς παίζοντας


Παιχνίδια για επανάληψη στους δεκαδικούς αριθμούς


Αυτήν τη φορά ετοίμασα δύο παιχνίδια για τη Γ' τάξη με στόχο να κάνουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο μια επανάληψη στο σπίτι σε όσα μάθαμε για  τους δεκαδικούς αριθμούς. Ειδικά τώρα που τα μαθήματά μας είναι πλέον σε ψηφιακό περιβάλλον και τα παιδιά έχουν ήδη αρκετό καιρό στο σπίτι κι έχουν αρχίσει να κουράζονται, θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό οι δραστηριότητες που σχεδιάζω για αυτά να είναι ευχάριστες και δημιουργικές.








  • 3 στη σειρά: Το πρώτο παιχνίδι έχει να κάνει με την ονομασία των δεκαδικών αριθμών, καθώς και την μετατροπή τους σε κλάσματα. Παίζεται με δύο παίχτες και το μόνο που χρειάζονται είναι ζάρια και πούλια(ένα χρώμα για τον κάθε παίχτη). Ο πρώτος παίχτης ρίχνει το ζάρι, βλέπει σε ποιον δεκαδικό αντιστοιχεί ο αριθμός που έτυχε και έπειτα καλύπτει με ένα πούλι ένα κουτί που να εκφράζει τον ίδιο δεκαδικό, είτε με λέξεις, είτε με κλάσμα, σε όποιον πίνακα από τους δύο θέλει. Το ίδιο κάνει κι ο δεύτερος παίχτης και συνεχίζουν εναλλάσσοντας τη σειρά τους. Νικητής είναι εκείνος που θα καλύψει πρώτος τρία κουτάκια στη σειρά κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια.

  • Αγώνας δεκαδικών: Το δεύτερο παιχνίδι αφορά τη σύγκριση των δεκαδικών αριθμών. Κι εδώ χρειαζόμαστε ζάρια και πούλια! Μπορεί να παιχτεί με δύο παίχτες ή και παραπάνω! Ο πρώτος ρίχνει το ζάρι, μετακινείται τόσα κουτάκια όσα ο αριθμός που έφερε και συμπληρώνει το κατάλληλο σύμβολο ισότητας στο κουτί που σταμάτησε συγκρίνοντας τους δεκαδικούς που υπάρχουν σε αυτό. Αν το σύμβολο είναι σωστό, πηγαίνει μπροστά 2 θέσεις αν έτυχε το >, 3 θέσεις αν έτυχε = και 1 θέση αν έτυχε <. Νικητής  είναι εκείνος που θα τερματίσει πρώτος!


Θα βρείτε τα παιχνίδια για να τα εκτυπώσετε εδώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου