Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2020

Πακέτο δραστηριοτήτων για τη Γλώσσα της Α' Δημοτικού


Και καθώς σιγά σιγά επιστρέφουμε στο σχολείο, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω το πρώτο μου εγχείρημα να σχεδιάσω ένα μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πακέτο δραστηριοτήτων, το πρώτο μου μικρό βιβλιαράκι το λέω εγώ! 
 
Πριν σας μιλήσω όμως γι' αυτό πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σας πω δύο λόγια για τη λογική με την οποία το έφτιαξα.  Μία λοιπόν από τις από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει ως δασκάλα είναι να καταφέρω να παρακινήσω εκείνους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Α΄Δημοτικού που είναι διστακτικοί, έως και αρνητικοί/ες κάποιες φορές, στο να διαβάσουν και να γράψουν. 
 
Έτσι, θέλησα να οργανώσω και να μοιραστώ μαζί σας μια μικρή συλλογή από εκείνες τις δραστηριότητες που με βοήθησαν πραγματικά στο να πετύχω τον παραπάνω στόχο και να καταφέρω να τονώσω την αυτοπεποίθηση αυτών των μαθητών/τριων όσον άφορά τον προφορικό και το γραπτό λόγο.
 
 Και επειδή, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν την τελευταία χρονιά δεν καταφέραμε να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο στις τελευταίες ενότητες της Γλώσσας της Α΄Δημοτικού σκέφτηκα πως θα ήταν πιο χρήσιμο να προσαρμόσω το υλικό πάνω σε αυτές, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί κι από τα παιδιά εκείνα που ξεκινούν φέτος τη Β' Δημοτικού και χρειάζονται μια επιπλέον εξάσκηση σε αυτό το κομμάτι της ύλης.
 
Αναλυτικότερα τώρα, πρόκειται για ένα πακέτο το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής διαβαθμισμένης δυσκολίας εστιασμένες στα δίψηφα σύμφωνα και τους συνδυασμούς αυ και ευ, καθώς όμως και δραστηριότητες παραγωγής γραπτού λόγου πάνω σε μερικά από τα βασικά είδη κειμένων, ώστε να έρθουν οι μαθητές/τριες σε μια πρώτη επαφή με αυτά.






Όποιος/α επιθυμεί να προμηθευτεί το πακέτο ή θα ήθελε απλώς να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτό μπορεί να το βρει εδώ!

Άλλο διαθέσιμο διδακτικό πακέτο για την Α΄Δημοτικού:
 
 
Επίσης μπορείτε πλέον να αποκτήσετε και τα δύο πακέτα σε μειωμένη τιμή μέσω του παρακάτω BUNDLE για την Α' Δημοτικού:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου