Κυριακή, Μαΐου 31, 2020

"Επιβιώνοντας στο νησί": Δραστηριότητα παραγωγής γραπτού λόγου


Η επιστροφή μας στο σχολείο είναι πλέον πραγματικότητα! Μετράμε τις ώρες αντίστροφα! Κι επειδή τόσο εκπαιδευτικοί όσο και μαθητές βιώσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία από πολλές απόψεις, αλλά και ενδεχομένως θα βιώσουμε και μια διαφορετική σχολική πραγματικότητα τις επόμενες ημέρες καλό θα ήταν να βρούμε τρόπους να την κάνουμε πιο διασκεδαστική, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν! Το κυνήγι του να καλύψουμε την χαμένη ύλη νομίζω πως δεν έχει τώρα μεγάλο νόημα και δεν είναι αυτό που έχουν  τα παιδιά μας μεγαλύτερη ανάγκη μετά από τόσες μέρες αποχής από το σχολικό περιβάλλον, την καθημερινότητά τους, τους φίλους και τους δασκάλους και τις δασκάλες τους.

Με αυτήν ακριβώς τη λογική ετοίμασα τη δραστηριότητα "Επιβιώνοντας σε ένα έρημο νησί", μια δραστηριότητα παραγωγής γραπτού λόγου με αφορμή ένα υποτιθέμενο ναυάγιο. Τα παιδιά καλούνται μέσα από ένα σενάριο να βάλουν τη φαντασία τους και να σκεφτούν τους τρόπους και τα μέσα για την επιβίωσή τους, πώς θα ήταν η ζωή για λίγες ημέρες σε ένα έρημο νησί και στο τέλος να καταστρώσουν την διαφυγή τους από αυτό.



Μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητα εδώ!

Καλή επιστροφή σε όλες και όλους!

4 σχόλια:

  1. Μα πόσο δημιουργική μπορεί να είσαι;!!! Καταπληκτικές οι ιδέες σου!! Και φυσικά σε ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι τόσο απλόχερα μαζί μας! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή